Életmód

Gerincideg-károsodása lett a vega étrendtől

Ne feledjétek a B12-utánpótlást!

Egy ötvenéves kínai nőt súlyos gerincideg-károsodással diagnosztizáltak, amit az orvosok szerint a B12 vitamin hiánya okozhatott. A nő az elmúlt harminc évben nem evett húst, viszont vegetáriánus életmódja mellé nem pótolta a B12 vitamint.

A 160 cm-s nő fiatal korában 55 kg-ot nyomott, miután azonban elhagyta a húst, sikerült 45 kilóra fogynia, és ezt a súlyát az elmúlt három évtizedben tartotta is. Azt viszont nem sejtette, hogy életmódja miatt akár le is bénulhat.

Azért fordult doktorhoz, mert úgy érezte járás közben, mintha valamiféle puha, instabil anyaghoz érne a lába, illetve sokszor zsibbadt a keze és a lába.

Képünk illusztráció. Fotó: Pexels

A vizsgálatok kimutatták a B12-hiányt, amely a vegetáriánus életmódot követők között gyakori, hiszen ez a bizonyos vitamin csak az állati eredetű ételekben található meg, ezért is szükséges a vegetáriánusok és vegánok számára ezt valamilyen más forrásból pótolni.

Forrás: Oddity Central

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pexels

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top