Életmód

Miklós Edit visszavonul

Bejelentette visszavonulását Miklós Edit olimpiai hetedik helyezett alpesi síelő.

Miklós Edit csütörtök délelőtt sajtótájékoztatón jelentette be, hogy befejezi. A legjobb magyar alpesi síző 2017 januárjában szenvedett súlyos térdsérülést, amikor elesett a zauchensee-i sívilágkupa edzésén. Akkor mindkét térde megsérült, a jobb súlyosabban. Négy órán keresztül operálták, és hosszú felépülés várt rá.

Felépülése után újra versenyezni kezdett, ott akart lenni a 2018-as téli olimpián. Egy év eleji, németországi futamon azonban megint megsérült, kiderült, hogy térdszalag-szakadása van. Ezek után már arról beszél, hogy nem mer tervezni a folytatással.

Miklós Edit visszavonulásával egy időben bejelentette, hogy indul a Magyar Sí Szövetség elnöki posztjáért. A sportoló pályafutásának csúcsa az volt, hogy a 2014-es téli olimpián a hetedik helyet szerezte meg lesiklásban, ami minden idők legjobb magyar teljesítménye volt alpesi síben. Egy évvel később St. Moritzban a világkupán harmadik lett, az volt a magyar alpesi síport első dobogós helyezése.

(Index)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top