Életmód

Mindkét lábát és az orrát is elveszítette egy kutyakarmolás miatt

A vérmérgezést már nem lehetett megállítani.

Az 50 éves manchesteri férfi, Jaco Nel demens betegekkel dolgozott pszichiáterként, míg egy nap influenzaszerű tünetei lettek. Reszketett, majd leizzadt, később zavartan viselkedett.

Ahogy kórházba került, az orvosok azonnal észrevették a piros foltokat a bőrén, ami a szepszis egyik jele, így azonnal antibiotikumot adtak neki. Kiderült, hogy a vérmérgezés egy apró karcolásból indult ki, melyet Jaco a kutyájával, a Harvey nevű cocker spániellel való játék közben szerzett, és amelyről már meg is feledkezett. Az állat nyálában lehetett a káros baktérium.

„Bár az orvosok próbáltak megnyugtatni, gyorsan megértettem, hogy mindennek vége. Lenéztem a lábamra, láttam, hogy üszkös” – mondta el a férfi. Az életét meg tudták menteni, viszont mindkét lábát, a jobb kezén valamennyi ujját, az orrát és a felső ajkát elveszítette.

Bár műlábaival újra megtanult járni, Jaco még nem békélt meg megváltozott arcvonásaival. Képes ellátni önmagát, de a korábbi megszokott életét biztosan nem folytathatja.

Forrás: The Sun

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top