Életmód

12 hetes terhesen váltott munkahelyet – és az új cég támogatta

„Így is tökéletesen képes vagyok a munkám elvégzésére.”

A kaliforniai édesanya, Kate Morrison a LinkedIn közösségi oldalon számolt be egy olyan pozitív élményéről, aminek magától értetődőnek kellene lennie.

Épp azelőtt egy pár nappal kapta meg pozitív terhességi tesztjét, hogy a 72andSunny nevű cég megkereste volna egy állásajánlattal. Mivel Kate-nek már volt egy vetélése, tudta, hogy egyik jövőképbe sem szabad beleélnie magát. Ahogy azonban teltek a hetek, úgy tűnt, az új munkahely tényleg aktuálissá válik, és eközben jó hírt is kaptak: a terhessége túljutott az első trimeszteren, ami után a vetélés kockázata jóval lecsökken.

Kate úgy döntött, hogy még a szerződés aláírása előtt közli új munkaadójával a híreket. A marketingcég nagyon támogató volt, a nővel együtt örültek, és elmondták, hogy terhességtől függetlenül szeretnének vele együtt dolgozni.

Kate és kislánya. Fotó: LinkedIn/Kate Morrison

„Amikor ezt elmondom az embereknek, mindenféle reakciókat kapok. Vannak nők, akik ezt győzelemnek látják, mások nem hiszik el. Néhányan azt hiszik, megőrültem. A legtöbben azt hiszik, hogy a munkaadóm őrült meg. Én leginkább azt szeretném, ha ez nem is számítana újságnak. Ha ez teljesen rendes ügymenet lenne, csak rugalmas derekú nadrágban. A terhes nők szerintem éppolyan értékes tagjai a munkaerőpiacnak. Ezért akartam megosztani a történetemet: ha emiatt akár csak egy terhes nő is megragad egy lehetőséget, amiben bizonytalan volt, már elértem a célomat” – írja Kate a posztjában.

A munka törvénykönyve az Egyesült Államokban ugyanúgy tiltja a várandós nők bármilyen diszkriminációját, mint Magyarországon a 2003. évi CXXV. törvény az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról, ettől függetlenül azonban a kismamák tartanak a munkahelyváltástól, és még ma is sok helyen él az a szemlélet, amely szerint a terhes nő kieső bevételt jelent az őt alkalmazó cég számára.

Forrás: ABC News

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pexels

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top