Életmód

Vivicittá: 30 ezren futottak

Még soha ennyi nemzet sportolója nem futott együtt Budapesten, mint amennyi a most hétvégi Telekom Vivicittá városvédő futáson.

Negyedmillió kilométert futottak a résztvevők a 33. Telekom Vivicittá városvédő futáson, ezzel hatszor körbeérték volna a Földet. A rendező Budapest Sportiroda (BSI) tájékoztatása szerint a mezőnyt Liu Shaoang, az első magyar téli olimpiai aranyérmet szerző rövid pályás gyorskorcsolyaváltó tagja indította, aki szintén beállt a futók közé az Őrzők Alapítványért félmaratonos trió tagjaként.

A 21 kilométeres táv férfi győztese a tavalyi második Galamb Csaba lett 1:06:59 órával, megelőzve Kovács Tamást és Simon Pétert.

A nőknél a második gyermeke születése után visszatérő Erdélyi Zsófia volt a leggyorsabb 1:19:57-es idővel, másodikként a norvég Jünger Sara Aarseth, harmadikként Szerencsi Ildikó végzett.

Rekord

Még soha ennyi nemzet nem futott együtt Budapesten: 84 országból és 1150 magyar településről regisztráltak a tavasz legnépesebb futóünnepére. A legtöbben Németországból neveztek, de érkeztek Új-Zélandról, Kongóból és Indonéziából is. A félmaratonon 8500 egyéni és 2600 párosban, illetve trióban futó nevező állt rajthoz, a kétnapos eseményre összesen több mint 28 ezer nevezés történt.

84 éves is futott

A Vivicittá két napján összesen 60 hetvenévesnél idősebb futó nevezett. Külön figyelmet érdemelnek a hölgyek, hiszen a hétvégi eseményen indulók aránya: 51% nő, 49% férfi.

Sokan futottak babakocsival, ami külön kihívást is jelent, és az érdekes jelmezekben sem volt hiány.

MTI-fotó: Mohai Balázs

A közel 11 ezer félmaratonista legidősebbje a 79 éves Richter Ferenc.

Még eljegyzés is zajlott a félmaratonon

A két nap alatt a 10 különböző táv és a tökéletesnek mondható hőmérséklet sok lehetőséget nyújtott a közel 30 ezer résztvevőnek. A félmaraton és a 10 kilométeres Vivicittá mellett megrendezték a 7 kilométeres Midicittát, a 2,4 kilométeres Minicittát és gyaloglást, továbbá versenyeztek háromtagú váltók, és volt 940 méteres családi futás is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top