Életmód

Hatalmasat bukott a zsoké, a lovát megcsonkítva dobták a dögtelepre

Szabó Erzsébet a kórházban tért magához. Akkor tudta meg, hogy lova elpusztult.,

Szabó Erzsébet a sarkadi Nemzeti Vágtán indult május 1-jén, de a verseny második selejtezőjén bukott Címer nevű lovával. A Békés Megyei Központi Kórházban ébredt, ahonnan három nappal később engedték ki. „Körülbelül 4-5 métert csúszhattam a földön. A párom rohant a segítségemre. Elmondása szerint nyitott szemmel feküdtem a földön, és szorítottam a szárat – idézte fel a történteket Erzsébet a BEOL.hu-nak. – A következő emlékem a kórházból való, ahol elvégeztek egy sor vizsgálatot, voltam CT-n, hasi ultrahangon és megröntgenezték a bal karom.

lóverseny (forrás: Kincsem Nemzeti Kft.)

A kép illusztráció. Forrás: Kincsem Nemzeti Kft.

A zsoké a gyulai kórházban tudta meg, hogy lovát elaltatták, majd a tetemét megcsonkítva a dögtelepre vitték. „Azóta sem láthattam, nem tudtam elköszönni tőle, így sosem fogom tudni túltenni magam a történteken. Pár utcával feljebb van még nyolc lovam, megkértem anyukámat, hogy ne vigyen oda, mert nem tudok rájuk nézni” – mondta a gyerekek lovagoltatásával foglalkozó edző.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top