Életmód

Útlezárások a hétvégén: a budai és a dél-pesti közlekedés is változik

Útlezárás miatt változik a közösségi közlekedés menetrendje a hétvégén Budapest I. kerületében, a Várkert Bazár környékén. A 6-os, ráckevei HÉV helyett pedig pótlóbuszok járnak a közvágóhídi végállomás és Dunaharaszti külső között.

A BKK közleménye szerint szombaton 10 és 18 óra között rendezik meg a V4 Kerékpárverseny és Családi nap elnevezésű ingyenes rendezvényt. Az előkészület, a próba, a rendezvény és a bontási munkálatok miatt pénteken 0:00-tól vasárnap 4:30-ig lezárják az Öntőház utcát, a Lánchíd utcát és az Ybl Miklós teret, szombaton pedig egész nap nem lesz majd járható az Apród utca, a Fátyol utca, a Fogas utca, a Várkert rakpart és a Döbrentei utca.

A forgalomkorlátozás miatt pénteken és szombaton egész nap a 19-es villamos két szakaszon, a Bécsi út és a Batthyány tér, valamint Kelenföld vasútállomás és Rudas Gyógyfürdő között közlekedik, a 41-es pedig a Rudas Gyógyfürdő és a Szent Lukács Gyógyfürdő között módosított útvonalon, a Krisztina körút–Széll Kálmán tér–Margit körút útvonalon szállít utasokat.

A Várkert Bazárt idén áprilisban adták át - Fotó:

Várkert Bazár

Ez lesz a ráckevei HÉV útvonalán

Karbantartás és felújítás miatt pótlóbuszok járnak szombaton és vasárnap a 6-os, ráckevei HÉV helyett a közvágóhídi végállomás és Dunaharaszti külső között. A kimaradó szakaszon H6-os jelzéssel pótlóbusz közlekedik, amelyre a Közvágóhíd végállomáson a Kvassay Jenő úton, a Budapest Park oldalával szemközt, Dunaharaszti külső végállomáson a Fő úton, a HÉV-kocsiszín mellett lehet felszállni. A pótlóbusz a HÉV nyomvonalát követve közlekedik. Pesterzsébet felsőtől a soroksári Hősök teréig a 66-os busz, a Szent István utcánál a 135-ös busz megállójában, Millenniumtelepnél a HÉV-pótló-megállóhelyen áll meg.

A csatlakozás biztosítása érdekében módosul a 2-es és a 24-es villamos menetrendje a kora reggeli órákban. A reggeli első, a Közvágóhídra érkező HÉV-pótló buszról át lehet majd szállni mind a Jászai Mari tér felé közlekedő 2-es, mind a Keleti pályaudvar felé induló 24-es villamosra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top