Életmód

Ennyit számít, ha az ember nem iszik alkoholt

Ezért érdemes elgondolkodni az életmódváltáson

Jelly Devote a húszas évei elején – a legtöbb fiatalhoz hasonlóan – a bulizásnak élt. Ez nemcsak a rendszeres, nagy mennyiségű alkoholfogyasztást jelentette, de az ezzel járó másnapokat is, amikor az ember nem bír felkelni és edzeni, és lehetőség szerint szénhidrátra vágyik.

Most, 27 évesen Jelly már fitneszblogger, és megmutatta, mennyit jelent az életmódváltás. Nem koplal, de megtartja az egyensúlyt: „Ha ettem egy fánkot, legközelebb salátával folytatom, nem iszom alkoholt, és a legjobb: eljutottam az önutálattól odáig, hogy szeretem saját magamat” – írja.

A heti háromszori bulizás helyett egy-két hetente szürcsöl el egy pohár bort, így marad ideje a rendszeres edzésekre is. Azt azonban, hogy pontosan hány kilót fogyott, nem tudja megmondani. „Mivel utáltam maga, sosem mértem a súlyomat (nagyjából 75 kg körül lehettem). Most pedig már nem mérem magamat.”

Az alkoholfogyasztással nemcsak a magas cukortartalom a probléma, hanem hogy az alvás minőségét is befolyásolja, ahogy arra is hatással van, hogy mennyi idő alatt épülünk fel egy edzésből.

(via Metro)

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pexels

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top