Életmód

A „mama” volt az ötéves, autista kislány első szava

Taylor egészen mostanáig egyáltalán nem beszélt, és orvosai úgy vélték, a betegsége miatt talán soha nem is fog. Most azonban kimondta az első szavait, és ezzel mindenkit sikerült alaposan meglepnie.

Édesanyját különösen. Briana Blankenship egy Facebookon közzétett bejegyzésben elárulta, épp egy autós gyorsétteremben álltak sorba, mikor meghallotta, hogy autista kislánya a mama szót ismételgeti. „Miközben szép nyugodtan igyekeztem megtudakolni tőle, hogy jól hallottam-e, amit mondott, és próbáltam rávenni, hogy ismételje meg a szót, óvatosan a táskám után nyúltam, hogy előkotorjam belőle a telefonom.”

anya autisztikus spektrumzavar megható videó

Kép forrása: Briana Blankenship

Briana elárulta, mivel ötéves lányával, Taylorral kettesben voltak az autóban, mindenképpen szerette volna megörökíteni a rendkívüli pillanatot. „Azt szerettem volna, ha a férjem és az anyukám is részese lehet ennek a különleges pillanatnak” – mondta, majd hozzátette, ők ketten a legnagyobb támaszai, amióta kiderült, hogy Taylor autizmus spektrumzavarban szenved, annak is egy komolyabb változatában.

A kislány ugyanis nem beszél, szüleivel egy iPad segítségével kommunikál. „Az orvosok azt mondták, könnyen megeshet, hogy Taylor egész életében egyetlen szót sem szól majd – magyarázta Briana, aki elsírta magát, miután meghallotta lánya első szavát. – A kiszolgálók biztos tök hülyének néztek, hogy felnőtt nő létemre úgy potyognak a könnyeim, mint a záporeső.”

Miután hazaértek, Briana a Facebook-oldalára is feltöltötte a videót, hogy megossza az örömüket azokkal a családtagokkal, akik távolabb élnek tőlük. „Álmomban se gondoltam volna, hogy ilyen sok visszajelzést kapunk majd családoktól, akik hozzánk hasonlóan autista gyereket nevelnek. Azt írták, reményt adtunk nekik, és a videónknak hála végre nem érzik magukat olyan egyedül a mindennapos küzdelmükkel.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top