Életmód

Egy vagyont fizetett, hogy utastársa hazajuthasson haldokló édesapjához

Egy amerikai férfi 900 dollárt, vagyis átszámítva negyedmillió forintot fizetett azért, hogy időben hazajuttassa egyik utastársát.

„Csak annyit szeretett volna, hogy időben hazaérjek” – írta a Love What Matters oldalán közzétett posztjában Brittany Bunker. A hivatásos katonával április másodikán közölték, hogy krónikus beteg édesapja állapota rosszabbra fordult, és már csak napjai vannak hátra. „Azonnal haza kellett mennem, hogy el tudjak tőle búcsúzni” – írta Brittany, aki miután egyeztetett a vezetéssel, már másnap útnak indult.

A segítőkutyájával utazó Brittanynek négy járattal kellett utaznia, hogy hazaérjen még aznap. „Az első repülőgép egy kicsit későn szállt fel, ami miatt lekéstem a másodikat. Ám még mielőtt pánikba estem volna, a stewardess megnyugtatott, hogy lesz egy másik gép – igaz, egy kicsit később –, ami oda megy, ahova nekem kell.

Brittany a gépre várva ismerkedett meg a jótevőjével. Shiva, a segítőkutya hozta őket össze: a kutya kapcsán merültek beszélgetésbe, amelynek a végén a férfi még képeket is mutatott saját kedvencéről a lánynak. „Mielőtt a második járat leszállt volna, kiderült, hogy a harmadik gépet, amire nagyon fel kellett volna jutnom, törölték.”

jószívű ismeretlen repülőgép segítség

Kép forrása: Love What Matters

Brittany azt mondja, a családjával abban maradtak, hogy elmegy az éjjel fél 12-kor induló géppel Chicagóba, ahova érte megy az egyik rokona, hogy egy ötórás autóút után végre hazaérkezhessen. „Már épp kezdtem belenyugodni abba, hogy ez a nap sosem ér véget, mikor odajött hozzám a repülőn megismert férfi. Közölte, hogy bérelt nekem egy autót és egy sofőrt, ami Chicagóból hazavisz. Nem akartam hinni a fülemnek, azt hittem hülyéskedik.”

A férfi azonban nem viccelt. Hogy bizonyítsa, mennyire nem, megmutatta Brittanynak a számlát, amit kapott, sőt, még fotót is küldött a lánynak az autóról és annak rendszámáról, ami Chicagóban várta. Brittany posztjában leírta, 5 órát utazott hazáig, ami több mint 900 dollárba került, az összeget pedig az ismeretlen jótevő fizette, teljes egészében.

„Április 4-én, hajnali három órakor értem haza. Édesapám egy nappal később, április 5-én halt meg. El tudtam tőle búcsúzni, hála annak a férfinak, aki segített nekem a bajban, és ezzel bebizonyította, hogy igenis vannak köztünk jó emberek. Bízom benne, hogy egy szép napon meghálálhatom majd a jóságát azzal, hogy segítek valakin, akinek erre szüksége van. Úgy, ahogy ő tette velem.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top