Életmód

30. születésnapját ünnepli a világ legidősebb macskája

Gazdija szerint a különleges törődésnek köszönheti egészségét.

Alighanem a világ, de legalábbis Anglia legöregebb macskája az exeteri Rubble, aki az elmúlt hetekben töltötte be a 30 éves kort. Gazdája, Michele Foster a 20. születésnapjára kapta a cicust még 1988 májusában, azóta pedig elválaszthatatlanok: Foster szerint kedvence azért is élhet ilyen sokáig, mert úgy ügyel rá, mintha csak a gyermeke lenne.

Ha tényleg törődsz valamivel, ha tényleg szeretsz valakit, meghálálja majd a gondoskodást. Mindig úgy bántam vele, mintha egy gyerek lenne, mivel nekem nincsen saját gyermekem – csak egy másik macskám volt, Meg, ő is 25 évig élt

– mondta a büszke gazdi a BoredPandának.

Ahhoz képest egyébként, hogy Rubble már 30 éves, meglepően jó az egészségi állapota. Egyedül a vérnyomása magas, de erre gyógyszereket kap, így ezzel sincs különösebb gondja.

Imádni való macska, igaz, idős korára egy kicsit morcos lett. Rengeteg élet van még benne, de nem hiszem, hogy végig fogjuk csinálni a Guiness Rekordokkal járó macerát, mert nem hinném, hogy szeretné, ha felhajtás lenne körülötte. Nagyon öreg már, ezért azt szeretném, ha élete utolsó éveit békében tölthetné

– mesélte Foster.

Minden idők legöregebb macskája egyébként nem kevesebb, mint 38 évet ért meg: Creme Puff 1967. augusztus 3-án született és egészen 2005. agusztus 6-ig élt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top