Életmód

Megkapta a jogosítványt az első 10 szaúdi nő

Az elkövetkező hetekben várhatóan mintegy kétezer nő szerez majd jogosítványt Szaúd-Arábiában, ahol a nők június 24-étől vezethetnek autót.

Hétfőn átvehette a jogosítványát az első tíz nő Szaúd-Arábiában. Az országban hivatalosan idén június 24-étől vezethetnek autót a nők. Szalman szaúdi király tavaly szeptemberben adta ki a női autóvezetés tilalmának feloldásáról szóló rendeletet. Szaúd-Arábiában egyébként nők csaknem felének van autója, ám azt eddig csak egy férfi családtag vagy sofőr vezethette.

A nőknek kiállított jogosítványok tulajdonosainak többsége külföldön már megszerezte a jogosítványt, így hazájukban csak egy rövid vizsgát kellett tenniük, hogy megkaphassák az okmányt. Az elkövetkező hetekben várhatóan nagyjából kétezer további nő szerzi meg a vezetői engedélyt az országban.

„Azok, akik vezetni fogják az autókat, a mi lányaink, feleségeink és testvéreink, és a mi dolguk, hogy emlékeztessük őket a szabályokra és megóvjuk őket a sérülésektől” – fogalmazott Saeed bin Abdullah Al-Qahtani belügyminiszter-helyettes, aki arra számít, hogy a nők biztonságosabban fognak vezetni, mint a férfiak.

Mashable

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top