Életmód

Kirándulsz? Nyaralni mész? A kullancsok már várnak – videó

Egy kullancskutatóval beszélgettünk arról, hogy valójában mekkora veszélynek vagyunk kitéve a kullancsok által, és mit érdemes megtenni, hogy ne kaphassuk el a Lyme-kórt.

Abban reménykedtünk, hogy dr. Kapiller Zoltán állatorvos, a Magyar Kullancsszövetség Közhasznú Egyesület (MKKE) elnöke majd megnyugtat minket, hogy nem kell olyan komolyan venni a sok fenyegetést, amit a kullancsokkal kapcsolatban hallunk. Ennek azonban épp az ellenkezője történt, kiderült ugyanis, hogy még egy budapesti parkban is könnyedén szedhetünk össze kullancsot, és ha ez megtörtént, elég jó esélyünk van arra is, hogy az az egyed fertőző.

Videónkból megtudhatjátok, mik azok az óvintézkedések, amiket feltétlenül meg kell tenni, ha kiruccannánk a zöldbe, és mi a teendő, ha kullancsot találunk magunkban. Annyit segítünk elöljáróban, hogy semmiképp se próbálja senki megmutatni, milyen ügyesen tudja a szép, hegyes körmeivel eltávolítani a bőrből a parazitát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top