Majdnem hajléktalan lett a túlsúlya miatt – most boldogabb, mint valaha

nlc | 2018. Június 14.
A túlsúlyáról vásárlással terelte el a figyelmet.

A 30 éves Teri Wheeler fodrászként dolgozik, és az elmúlt években rengeteg problémával kellett megküzdenie – ezek legnagyobb része a súlyához kapcsolódott. 8 évvel ezelőtt, a kisfia születése után Teri a 74 kg-os versenysúlyáról 107 kilogrammra hízott, amit több módon is próbált kompenzálni. Először is csak bő ruhadarabokat vett fel, és próbálta kerülni a tükörképét. Másrészt, hogy önmagával kapcsolatos rossz érzéseit enyhítse, rákapott az internetes vásárlásra.

Ez első ránézésre könnyű megoldásnak tűnt: nem kellett kilépnie a házból, és a hitelkártyájáról aránylag fájdalommentesen levonta a rendszer a kért összegeket. Így vásárolt két autót, új ágyakat, kanapét, gyerekjátékokat kisfiának és kislányának, játékkonzolokat, két kutyát, sminkcuccokat és számtalan, kevés gyakorlati haszonnal kecsegtető lakberendezési terméket. Az egész oda vezetett, hogy 20.000 font, több mint hétmillió forintnak megfelelő adósságot halmozott fel.

Teri az átalakulása előtt és után. Fotó: Oliver Dixon/The Sun

Amikor megjött az értesítés, hogy 28 napon belül el kell hagynia a lakását, Teri ráébredt, hogy segítségre van szüksége: a vásárlási mániája miatt ő és a családja majdnem hajléktalan lett. A vizsgálatok kiderítették, hogy személyiségzavara van, és ennek hála a tartozása egy részét elengedték neki. Emellett azonban bekapcsolódott a Cambridge Weight Plan programba, és kevesebb mint egy év alatt újra versenysúlyánál volt.

Mára már csupán egyetlen függősége van, a konditerem. Teri elmondása szerint boldogabb és kiegyensúlyozottabb, mint valaha.

(via The Sun)

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pexels.

Exit mobile version