Életmód

„Mit tesznek azért, hogy megvédjenek engem és az osztálytársaimat az iskolai zaklatóinktól?”

Szívszaggató videó készült egy ötödikes kislányról, aki azért jelent meg az iskolai tantesület előtt, hogy számon kérje tanárait, miért nem tesznek semmit az iskolai zaklatás ellen.

Az ötödikes Delaine, akinek vezetéknevét családja kérésére nem hozták nyilvánosságra, a közelmúltban rendkívüli dologra vállalkozott: sorstársait képviselve megjelent a New Hamsphire-i Pollard Általános Iskola tantesülete előtt, hogy rákérdezzen a tanárainál, tudnak-e az intézményben zajló iskolai zaklatásokról, és hogy felelősségre vonja őket: ha tudnak, miért nem tesznek ellenük semmit.

Delaine-nek hívnak. New Hamsphire-ben, Plastowban élek, és ötödikes vagyok a Pollard Általános Iskolában – kezdte felszólalását el-elcsukló hangon a kislány, majd így folytatta: – Azért vagyok itt, hogy egy számomra fontos problémáról beszéljek: az iskolai zaklatásról. Sajnos a zaklatás és az állandó zrikálás a mi iskolánkban is valódi probléma, én is egyike vagyok az áldozatoknak.

A szüleim már felvették a kapcsolatot az osztályfőnökünkkel ez ügyben, ennek ellenére az állandó piszkálódás nem szűnt meg. Engem és az osztálytársaim egy részét is érinti. Sőt! Egyik alkalommal a zaklatóm anyukája egy kirándulás során még rám is támadt, hogy miért akarom bajba keverni a kisfiát. Ez a fiú a barátaival többször is megfenyegetett, hogy egy AK-47-essel fejen lőnek, és a hátsó kertben elásnak. Meg egy csomó minden mással is.

A kérdésem az, mit tesznek azért, hogy megvédjenek engem és a hozzám hasonló iskolatársaimat a további zaklatásoktól? Azért vagyok itt, hogy felszólaljak minden zaklatott gyerek érdekében” – zárta mondandóját Delaine, akit a tanárok és az ülésen részt vevők is megtapsoltak.

A kislány édesanyját az ügyben megkereste az ABC amerikai hírcsatorna, ám Amy Marcotte nem kívánt nyilatkozni. Helyette kiadott egy közleményt, amiben azt írja: „Egész őszintén, a lányom most valami olyasmit tett, amihez nekem az ő korában nem lett volna bátorságom. Száz százalékig mellette állunk, és minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy megvédhessük a gyermekünket.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top