Életmód

Most rekkenő a hőség, de péntektől őszies hideg várható

Nehéz elképzelni, de az időjárás-előrejelzések szerint a hétvégére elromlik az idő, jön a hidegfront.

Csütörtökig tart ki a nyári idő, majd péntek hajnalban északnyugat felől erős hidegfront éri el az országot. Péntekre virradóra egyre többfelé várható zápor, zivatar, főként az északkeleti országrészben felhőszakadás, jégeső is. Napközben a zivatarok egyre inkább kelet felé szorulnak vissza, de esőre, záporra még többfelé kell számítani. Több helyen hullhat jelentős csapadék, a legnagyobb mennyiségre előreláthatólag északkeleten van kilátás. Délután kezd nyugat-északnyugat felől csökkenni a felhőzet.

Strandolás helyett jön az eső (Fotó: Pexels)

A front átvonulását viharossá fokozódó északnyugati szél és jelentős lehűlés kíséri. Az Időkép szerint a csúcshőmérséklet 17 és 24 fok között alakul, a leghűvösebb a tartósan csapadékos dél-dunántúli tájakon lehet. 23-24 fokot még délelőtt délkeleten, illetve délután a már naposabb északnyugati tájakon mérhetünk.

A front hétvégére elvonul, kisüt a nap, az időnkénti felhősödésből már csak elszórtan fordulhat elő zápor, északkeleten esetleg zivatar. Szombaton még többfelé lesz élénk, erős az északnyugati szél, vasárnap inkább már csak a Dunántúlon és délen lehet élénk a légmozgás. Hajnalonként meglehetősen hűvös lesz, sokfelé 10 foknál is alacsonyabbra süllyed a hőmérséklet, napközben pedig 18-23 fokra számíthatunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top