Életmód

Szexuálisan zaklatták az IKEA-s házhoz szállítók a fiatal nőt

Szeretné, hogy ilyen senki mással ne történhessen meg.

Stephanie Soong nemrég költözött az Egyesült Államokból Amszterdamba, ami régi álma volt. Ám ahogy berendezkedett volna, az álom lassan rémálomba fordult.

Új lakásába az IKEA-ból rendelt bútorokat, amelyek hamarosan meg is érkeztek. Stephanie Facebook-posztja az esetről leírta, hogy a négy rakodó néhány dolgot nem szállított ki neki, de amikor erről szólt, mentegetőztek, és megígérték, hogy még aznap visszatérnek velük.

És valóban, mintegy 20 perc múlva meg is érkezett az előbbiek közül két szállító, akik közül az egyik, amikor bent volt a lakásban, kikiabált az ablakon a másiknak, hogy menjen haza nyugodtan, innentől ő „átveszi”. Ekkor kezdtek furcsává válni a dolgok.

A férfi, akit Soong csak „D” néven említ, nagyon közel ment hozzá, és elkezdte masszírozni a karját, majd a combját, lassan felfelé húzva a kezét. Közben ezt mondogatta: „Annyira jó tested van, annyira!” Ezután megpróbálta elkérni a nő telefonszámát, majd felajánlotta, hogy megmasszírozza. Számtalan nemleges válasz után a férfi felvetette, hogy „különleges masszázst is tud”, és közben a nyelvét nyújtogatva a nő nemi szervére meredt.

Soong ekkor tudta összeszedni magát annyira, hogy kirúgja a lakásból a zaklatót, majd a padlón összegömbölyödve sírva fakadt. Másnap telefonált az amszterdami rendőrségnek, akik azt mondták, hogy bizonyíték hiányában nem beszélhetnek bűncselekményről – „azaz ha nincs rajtam a spermája vagy bármilyen sérülés, amit okozott, akkor nagyjából tehetetlenek”.

Különös módon a helyi IKEA ügyfélszolgálata sem volt túl segítőkész, a négy ügyintéző, akivel a nő beszélt, egyaránt nagyon sajnálta a dolgot, de közölték, hogy már így is kiválóan biztosítva látják azt, hogy a megfelelő kiszállítókkal dolgozzanak együtt – még akkor is, ha Stephanie a két lábon járó példája annak, hogy ez nincs így.

Soong nem kártérítést kér, csak szeretné, ha senkinek nem kellene azon átmennie, amit ő átélt, viszont a D nevű zaklatóról lehet tudni, hogy más nőkkel is meg fogja tenni ugyanezt. Bár a nő nem sok segítséget kapott sem az IKEA-tól, sem a rendőrségtől, az online közösségben annyian támogatták, olyan sok bátorító szót kapott, hogy lassan úgy érzi, túl tud lendülni az eset okozta törésen.

(via Yahoo)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top