Életmód

Szívszorító videó: a bántalmazott medve először lát napfényt

Mindezt azért, hogy az emberek jól szórakozzanak.

Az International Animal Rescue szervezet egyik feladata a Nagy Medvementés kampány keretében az, hogy a méltatlan körülmények között, rabságban tartott örményországi medvék életét jobbá tegye.

A szervezet által közzétett videón az a pillanat látható, amikor egy egész életében szűk ketrecben tartott mackót mentenek meg. Az állatmentők először azt hitték, az állat öt-hat éves lehet, azonban kiderült, hogy ennél jóval idősebb, csak a napfény hiánya és a rossz minőségű ételek miatt kicsi maradt.

Számos, ilyen körülmények között tartott medve kényszeres mozgással vezeti le az unalmát és frusztrációját: fel-le járkálnak, a falnak verik a fejüket, vagy próbálnak a rácsokon felmászni.

Az állatmentők elmondták, hogy az a céljuk, hogy valamennyi sanyarú sorsú medvén segítsenek. Azokat, amelyek fizikailag és mentálisan készen állnak erre, visszaengedik a vadonba, a többiek pedig egy medvemenhelyen találnak majd új otthonra, ahol vigyáznak rájuk, gondoskodnak róluk, és elég teret kapnak, hogy fajtájuk normális viselkedési jegyeit produkálják.

(via Metro)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top