Életmód

Rekorder lehet a pultosból politikussá váló 28 éves nő

Egy családi tragédia miatt megtapasztalta a létfenntartás mindennapi küzdelmeit, és ennek hatására szeretne másokon segíteni. Ő lehet a legfiatalabb kongresszusi képviselő.

Hamarosan kongresszusi képviselő lehet a pultosból politikussá való Alexandria Ocasio-Cortezből. A napokban megnyerte a demokrata párt kongresszusi előválasztását, így hamarosan ő lehet a legfiatalabb női képviselő a kongresszusban.

Alexandria Bronxban, New Yorkban nőtt fel Puerto-Ricó-i anya és tősgyökeres bronxi édesapa gyerekeként. Közgazdaságtanból és nemzetközi kapcsolatokból diplomázott, majd az oktatásban helyezkedett el.

2008-ban azonban az édesapja meghalt rákban, csupán 48 éves volt. Elvesztésével a család bevételei is megcsappantak, ezért Alexandria pultosként és pincérnőként dolgozott 18 órás műszakban, hogy segítsen a családjának. Édesanyja pedig takarított, és iskolabuszt vezetett.

Megtapasztalta a kemény munkával és a létfenntartás mindennapi nehézségeivel járó problémákat, ezért úgy döntött, segíteni szeretne a nehéz helyzetben lévő családoknak.

Most, 28 évesen megnyerte a demokraták kongresszusi előválasztását a politikai veterán Joe Crowley ellen. Ha novemberben le tudja győzni a republikánus Anthony Pappast az időközi választáson, azzal ő lesz a legfiatalabb kongresszusi képviselőnő.

(Bored Panda)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top