Életmód

Negyvennégy év után fizette ki a parkolási bírságot, mert mardosta a lelkiismeret

Negyvennégy év után fizetett ki egy parkolási büntetést egy amerikai férfi, hogy könnyítsen bűntudatán. Mondjuk, matekból nem volt éppen penge.

Öt dollárt kapott egy borítékban a Pennsylvania államban lévő Minersville rendőrsége a múlt héten. A pénzt egy férfi küldte, aki az alábbi sorokat mellékelte a küldemény mellé:

„Kedves rendőrség, több mint 40 éve hordom magammal ezt a büntető cédulát. Mindig is szándékomban állt kifizetni. Bocsássanak meg, amiért nem adom meg az adataimat. Tisztelettel, Dave” – írta. A feladóhoz az illető annyit írt: „Bűntudatot Érző, Megtévedt út, Bármely város, Kalifornia”.

Az 1974-es kifizetetlen büntetés akkor két dollár volt. Az ismeretlen ehhez 3 dollárt adott hozzá kamatként. Ugyanez a büntetés ma 20 dollár volna.

Michael Combs rendőrfőnök elmondta, hogy a büntetést egy ohiói rendszámú gépkocsira rótták ki, de ma már nem tudják azonosítani a forgalomból régóta kivont autót.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top