Életmód

Végeztem az örökös bőrproblémákkal! – Így „nőttem ki a tini korból” 26 éves koromra! (X)

Ha valakinek a bőre problémásnak volt mondható, hát az én voltam. Még 25 éves koromban is csupa mitesszer volt az orrom, az orcáim pedig a pattanásoktól voltak „rózsásak”. Bár tudtam, hogy a vastag alapozóréteg nem segít, smink nélkül mégsem voltam hajlandó kimenni az utcára. Ekkor jött a hirtelen fordulat!


Már mindent kipróbáltam, több bőrgyógyásznál jártam, megvettem az általuk ajánlott krémeket, változtattam az étrendemen, de semmi változás. Kérdéseimre azt az udvariasan tudományos választ kaptam, hogy „az acne rendkívül gyakori, elsősorban tinédzser és fiatal felnőttkorban előforduló bőrbetegség. Majd elmúlik, Kisasszony”. Nem volt épp kielégítő felelet.

A nyári hőség beköszöntével minden évben romlott a helyzet. Én pedig a több polcnyi krémmel a fürdőszobámban, tehetetlenül vártam, hogy „kinőjek a pubertáskorból” – mondom, még 25 évesen is.

Akkor ismerkedtem meg Zsuzsival – aki azóta a nagyon jó barátnőm lett – mikor a leginkább el voltam keseredve az arcbőröm miatt. Egy fesztiválon találkozunk tavaly nyáron. Irigykedő szememnek az ő baba-bőre tűnt fel elsőre. Azt hittem, Zsuzsi is azok közé az arcátlanul szerencsések közé tartozik, aki hibátlan, selymes, bőrrel születtek. Mint kiderült, hozzám hasonlóan küzdött ő is a pattanásokkal és mitesszerekkel.

Neki a recept nélkül kapható Schüssler-sók váltak be: naponta 3×1 Nr. 11 Silicea D12, Nr. 9 Natrium phosphoricum D6 és Nr. 3 Ferrum phosphoricum D12 tablettát oldott fel másfél liter buborékmentes vízben, és a nap végéig elkortyolgatta. Ezzel a kúrával három hónap alatt teljesen kitisztult a bőre!

Úgy döntöttem, még egy próbát megér a szép bőr, és megvettem a három Schüssler-sót a patikában. Nem hittem a szememnek, ahogy szinte napról napra tűntek el azok a makacs bőrhibák, amiken eddig semmi sem segített! Azóta már az én bőröm is Zsuzsiéhoz hasonlóan szép, és az alapozóimat is kukába hajítottam!

AD18-011

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top