Életmód

Smoothie vagy szuper snack?

Mindegy, minek hívod, tele van tápanyaggal, finom, és bármikor ihatod. Egészségre fel!


A napi rutin és rendszeresség nagyon fontos az egészséges életmód szempontjából. Ha te is azok közé tartozol, akik időhiányra hivatkozva kihagynak egy étkezést, vagy „elfelejtenek” inni, akkor éppen itt az ideje, hogy újratervezd táplálkozási szokásaidat!

Reggelente, persze, minden perc számít, de ez nem azt jelenti, hogy ki kell hagynod a reggelit, vagy hogy ne készíthetnél magadnak valami finomat és táplálót, amit akár magaddal vihetsz a munkahelyedre is. Mi is lenne erre jobb megoldás, mint egy finom és egészséges smoothie!

De mi is az a smoothie? A smoothie nem más, mint egy turmixital. A hagyományos turmixtól mégis abban különbözik, hogy nincs tej vagy joghurt az alapreceptben, kizárólag gyümölcs vagy zöldség, esetleg némi fűszer és ízesítő. Ha nyáron kifejezetten valami hűsítőre vágysz, akár jégkockát is tehetsz bele, hogy azzal turmixold össze a gépben. Így kicsit olyan lesz, mint a jégkása, csak sokkal (sokkal!) több gyümölccsel vagy akár zöldséggel.

A smoothie nemcsak a reggeli részeként lehet jó választás, hanem napközben vagy akár délután is, amikor valami finomságra vágysz. Mindeközben 1 pohár (2 dl) smoothie-val egy adag gyümölcsöt (esetleg zöldséget is) elfogyaszthatsz a javasolt napi ötből.

A zöldségek és gyümölcsök párosításának csak a képzeleted szabhat határt! Fontos az alapanyagok gondos kiválasztása. Minél színesebben és minél változatosabban válogatod össze a hozzávalókat, annál ízletesebb és laktatóbb lesz a smoothie-d. A bogyós gyümölcsök például nemcsak finomak, de most szezonjuk is van, így rengetegféle közül válogathatsz. Ha pedig valami egzotikusra vágysz, válassz mangót vagy maracuját, de a jól bevált narancs és a banán is remek hozzávalók.

NLCafe-tipp:

Ha mégsem volt időd összedobni a kedvenc szuper smoothie-dat, viszont kínoz az éhség, akkor válaszd a 100% valódi gyümölcsből, cukor hozzáadása nélkül készült új Cappy Smoothie finom és laktató gyümölcsleveket!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top