Életmód

3 év szenvedésbe került a gigatetoválása

A brit orvosok arra figyelmeztetik pácienseiket, hogy legyengült immunrendszer esetén kétszer is gondolják meg a tetováltatást.

Amikor a fiatal brit nő óriási, színes rajzot tetováltatott a felső combjára, nem sejtette, hogy 3 évig elviselhetetlen fájdalmai lesznek majd miatta. A névtelenséget kérő nő néhány évvel korábban egy tüdőtranszplantáción esett át, álmaiban sem gondolta volna azonban, hogy ez még felépülése után is befolyásolni fogja immunrendszerét.

9 nappal a tetoválás megcsináltatása után valósággal leesett a lábáról: szörnyű fájdalmat érzett a combjában és a térdében. Kiderült, hogy valószínűleg a tetoválás következtében izomgyulladása lett, amelynek szövődményeivel még 3 teljes évig szenvedett.

Az eset kapcsán brit orvosok most arra figyelmeztetnek, hogy tetováltatás előtt mindenki mérlegelje annak egészségügyi kockázatait, illetve szükség esetén vizsgáltassa ki magát.

(Forrás: The Sun)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top