Támadj áfonyával a kilók ellen
Az Észak-Amerikában őshonos áfonya kékes színét a benne lévő antocianinoknak köszönheti, amelyek erős antioxidáns tulajdonságukról ismertek. Rendszeres fogyasztásával a szervezet egészséges élelmi rostokhoz juthat, amelyek az emésztést és a bélrendszer hatékony működését segítik elő.
Megtalálhatók még az áfonyában a tanninok, illetve A- és a C-vitamin is, melyeknek köszönhetően a gyümölcs fogyasztásával tovább erősíthetjük az immunrendszerünk.
Jó hír, hogy kutatások szerint a betegségmegelőzés mellett abban is segít az áfonya, hogy megszabaduljunk a fölös kilóinktól. A gyümölcsben található polifenolok ugyanis nagy arányban képesek lebontani a szervezet zsírsejtjeit, sőt az újraképződésüket is segítenek megakadályozni.
Ha mód van rá, ne süteményben, inkább nyersen fogyaszd!
Tudtad? Mindössze egyetlen adag áfonya annyi antioxidánst tartalmaz, mint amennyi antioxidáns található 5 adag sárgarépában, almában, brokkoliban vagy sütőtökben.