Életmód

Ryan Lochte csak posztolt egy fotót, aztán 14 hónapra eltiltották doppingolás miatt

Ryan Lochte nem használt tiltott szert, de a mennyisége több volt a megengedettnél. A doppingellenes ügynökség egy közösségi oldalra kitett fénykép után kezdett vizsgálódni.

Doppingvétség miatt 14 hónapra eltiltották Ryan Lochte hatszoros olimpiai bajnok amerikai úszót. A 33 éves sportoló elfogadta a büntetést, melyet tiltott intravénás infúzió használata miatt szabtak ki rá. Az eltiltást május 24-től számítják, amikor az infúziót kapta.

Az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynökségének (USADA) hétfői tájékoztatása szerint Lochte egy közösségi oldalon tett ki egy képet, melyen kezelés közben látható. A vizsgálat szerint a kiváló úszó olyan anyagot kapott, mely nem szerepel a tiltólistán, ám annak mennyisége több volt a megengedettnél.

A szabályok szerint ugyanis bármilyen anyag 100 milliliternél nagyobb mennyiségű intravénás bevitele tiltott, kivételt ez alól egyedül a kórházi kezelés során adott infúzió jelenthet.

A hatszoros olimpiai és 18-szoros világbajnok Lochtenak ez már a második eltiltása pályafutása során, ugyanis a riói olimpiát követően 10 hónapra büntették.

Akkor az úszó – három társával – a játékok alatt Rióban randalírozott: megrongáltak egy benzinkutat, és összetűzésbe kerültek az alkalmazottakkal. A történteket követően viszont azt állította, hogy fegyveres rablótámadás érte őket. A videofelvételek alapján kiderült, hogy nem mondott igazat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top