Életmód

Megtiltották, hogy előadja drag-performanszát az iskolai tehetségkutatón

Az iskola szerint 18 év alatt illegális részt venni dragperformansz-versenyeken, ezért nem hagyták a fiúnak, hogy szerepeljen.

A 14 éves Lewis Bailey családja azzal vádolta az iskolát, hogy  csorba esett a fiú önbecsülésén azzal, hogy megakadályozta szándékában. Az iskolaigazgató szerint az iskola gondolkodásmódja „azon a hiedelmen alapszik, hogy a fiatalok számára nem helyes a dragperformansz gyakorlása és előadása”.

„Azt állítják, hogy ez illegális, de szerintem inkább nem fogadnak el – mondta a meleg fiú. – Szomorú és zavarodott vagyok. A sok erőfeszítés után, amit beleöltem ebbe az egészbe, eléggé aláásta az önbizalmamat ez a fogadtatás. Pedig amikor dragként öltözöm fel és viselkedem, akkor érzem azt, hogy az valóban én vagyok.”

Lewis édesanyja szerint is ítélkező az iskola, szerinte pedig nincs semmilyen törvény, ami megtiltaná, hogy egy fiú női ruhákba bújjon, és úgy táncoljon.

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top