Életmód

Esze ágában sem volt megállni a buszsofőrnek a megállóban

Egyetlen utas várt rá a megállóban, ezért nem állt meg. Vagy nem ezért, hanem mert azt gondolta, az utas úgysem szeretne felszállni.

Este negyed 11, Budapest, Astoria buszmegálló. Eszter 16 perce vár a 112-es buszra, mivel az késő este már csak ritkán jár. A busz végre feltűnik a láthatáron. Eszter benyomja a billentyűzárat a telefonján, ezért nem veszi fel a szemkontaktust a sofőrrel.

A busz fékezés nélkül továbbhajt.

A többit idézzük Esztertől, aki a BKV Figyelőnek írta meg a panaszait: „A sofőrnek még intettem is, hogy »ez most mi?«, mire ő elfordította a fejét, és továbbhajtott. Így további 20 percet várhattam a következő járatra. A BKK ügyfélszolgálatán telefonon azonnal panaszt tettem, a bejelentéseket kezelő kolléganő kedves volt, és elnézést kért a tuskó munkatársa nevében.

112-es busz (forrás: Wikipédia / Kemenymate)

(Az e heti Magyar Narancsban egyébként van egy cikk a buszsofőrök leterheltségéről és arról, miért kamu a BKK által hirdetett 400 ezer forintos fizetés. Eszter történetéhez ez nem tartozik hozzá szorosan, de egy kicsit azért hozzátartozik.)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top