Életmód

Meglepő versenyszám kerülhet az olimpiai sportágak közé

Hamarosan az e-sportok is megjelenhetnek az ötkarikás játékokon, ami közelebb hozhatja a fiatalokhoz az olimpiai mozgalmat is.

Könnyen lehet, hogy hamarosan gamereknek is szurkolhatunk az olimpián. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság ugyanis nyitott arra, hogy hivatalos sportágként hagyjon jóvá néhány videójátékot – írja a 24.hu.

Így hamarosan akár el is dőlhet, hogy a népszerű Fortnite vagy League of Legends játék ott lesz-e a 2020-as vagy 2024-es olimpián.

Bár a nyitás megosztó lehet, a vérfrissítés jól jönne mindkét félnek. Az olimpiák nézettsége folyamatosan csökkent a 2012-es és 2016-os játékok alatt, az e-sportok viszont egyre népszerűbbek. Másrészt a videójátékok a fiatalabb generációkat is közelebb hozhatnák az ötkarikás játékokhoz.

Nem az olimpia lenne az első hatalmas sportesemény, amelyen szerepelnek az e-sportok. A 2022-es Ázsiai Játékokon – ami a kontinens olimpiájának felel meg – már biztosan összecsapnak a gamerek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top