Életmód

Jó pár új utcanévvel találkozhatunk Budapesten

Nelson Mandeláról például parkot nevezhetnek el. Itt a lista néhány utca új névjavaslatáról.

13 helynek akar új nevet adni a Fővárosi Önkormányzat. A III. kerületben a 2015-ben fűszerekről elnevezett utcanévbokor (például Borsmenta utca, Citromfű utca) tagjainak bővítéséről döntött a kerületi képviselő-testület, amely alapján Turbolya köz, Vizimenta utca és Kardamom köz is lesz. Szintén a III. kerületben a lengyel katolikus egyház egyik legnagyobb 20. századi alakjáról, Stefan Wyszynski varsói érsekről egy eddig névtelen közteret neveznének el, ahogy Krúdy Gyula hőséről, Szindbádról is.

Látványterv a BudaPart beruházásról (forrás: budapart.hu)

A XI. kerületben az épülő BudaPart miatt neveznek el új utcákat: a javaslatok között van Garda utca, Öböl utca, Buda-part tér, Ezüsthárs utca, Jegenyenyár utca és Napkelte utca. A kialakítandó körutat a golyóstoll feltalálójáról Bíró László József körútnak nevezhetik el. A Bikás Park közelében található, Tétényi út-Etele út-Hadak útja által határolt névtelen közterületet Nelson Mandela parknak nevezhetik el, emléket állítva a néhai Nobel-békedíjas dél-afrikai elnöknek. (via napi.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top