Életmód

Naponta írt bátorító üzeneteket rákbeteg barátjának a 7 éves kisfiú

Pozitív gondolatokkal és bájos rajzokkal tartotta a lelket kis barátjában. Összesen 50 megható levelet írt neki, amíg tartott a gyógykezelés.

A brit Thomas és Dan még az iskola-előkészítőben barátkozott össze. Amikor 2017 decemberében a 7 éves Dant negyedik stádiumú Burkitt-limfómával és leukémiával diagnosztizálták, érthető, hogy kis barátja aggódni kezdett érte. Thomas elkezdett bátorító üzeneteket írni és pozitív kisugárzású rajzokat készíteni neki naponta, s reggelente eljuttatta neki a kórházba. A 6 hétig tartó rákkezelés alatt összesen 50 megható levelet és képet küldött neki, ezzel támogatva Dant a felépülésben.

A rákbeteg kisfiú nemcsak a karácsonyt és az újévet, hanem még a születésnapját is kénytelen volt a kórházban tölteni. Thomas azonban kitartóan írt és rajzolt neki, hol rövid pozitív gondolatokkal biztatta, hol pedig kedvenc filmhőseit rajzolta le neki, például Harry Pottert. Ezek a levelek és képek jelentették az egyetlen kapcsolatot a „kinti világgal” Dan számára, így kevésbé érezte magát magányosnak. „Amikor megláttam Dant, nagyon szomorúnak tűnt, azt akartam, hogy boldog legyen, ezért kezdtem el üzeneteket és rajzokat küldeni neki” – magyarázta Thomas.

Forrás: Mirror

Dan azóta már kemoterápiás kezelést is kapott, ami májusban ért véget. Nemrégen a két kisfiú – akik nagy focirajongók – részt vehettek együtt egy stadiontúrán a londoni Wembley-ben a Cancer Research UK brit rákkutató intézet jóvoltából. „Az volt a legjobb az egészben, hogy a legjobb barátommal lehettem” – mondta meghatódva a rákból gyógyuló kisfiú.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top