Életmód

Megkóstolhatja-e a bort egy 4 éves? – kommentlavinát indított el az anyuka kérdése

Jól összeszólalkoztak az anyukák egy netes fórumon, miután az egyikük bedobta, hogy szerinte gusztustalan egy gyerek kezébe boros poharat adni.

Mumsnet anyukaportálon olyan ritka az egyetértés, mint a fehér holló. A legutóbb egy RoseGardenDreams nevű felhasználó kérdése kavarta fel a port. Az anyuka egy baráti vacsoráról hazatérve írt egy felháborodott posztot, amelyben elmesélte, hogy a vendéglátók simán hagyták, hogy 4 éves gyerekük megkóstolja a bort – szerinte azonban ez valósággal undorító.

Fotó: Shutterstock

Az egyik oldal szerint az anyuka túlreagálta a dolgot, és egy korty bor azért nagyon nem ugyanaz, mint egy pohárral adni a gyerek kezébe. A másik oldal viszont egyetértett a nő aggályaival: van, aki szerint egyenesen törvényt sértettek a szabad szellemű szülők. 

Hogy kinek van igaza, nehéz megmondani. Az biztos, hogy az alkohol már kis mennyiségben is ártalmas lehet a kisgyerekek szervezetére, egyes nézetek szerint még a szájvizekkel is vigyázni kell. Ugyanakkor egy nyalintásnyi bor nem valószínű, hogy maradandó károsodásokhoz vezetne.

cafemom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top