Életmód

Olyan sérülékeny volt a kisbaba, hogy egy öleléstől is csontjai törtek

Evie Clementsnek 17 hónap alatt tízszer volt csonttörése. Most megműtötték, ettől végre meggyógyulhat.

Latinul osteogenesis imperfectának hívják azt a ritka születési rendellenességet, amellyel Evie Clements is rendelkezett. Az üvegcsontúságnak is nevezett betegség miatt a kislánynak 17 hónap alatt 10 csonttörése volt.

Noha az anyjának a terhesség alatt jelezték, hogy komplikációk léphetnek fel a szülésnél, Evie végül látszólag egészségesen megszületett. A szülei akkor szereztek tudomást a betegségről, mikor egy öleléstől is eltört a gyerek egyik csontja.

Fotó: Pixabay

Evie-t hónapokig vitték újra és újra kórházba minden alkalommal, mikor csontja tört. Végül csonthelyreállító műtétek során ment át, ami nagyon erős fájdalmat okozhatott neki. Ugyanakkor a legjobb szakorvosok foglalkoztak vele a bristoli kórházban, és a szülei szerint a kislány már jól van. A szülők annyira hálásak, hogy végre önfeledten ölelgethetik a gyereküket, hogy egy alapítvány munkájába is beszálltak, hogy pénzt gyűjtsenek az üvegcsontú gyerekek gyógyítására. (Mirror)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top