Életmód

Kirúgták a légiutas-kísérőt, mert munka közben kérték meg a kezét

Neki pedig volt mersze még igent is mondani.

A Fox News beszámolója szerint a China Eastern Airlines elbocsátotta egy légiutas-kísérőjét, mert álláspontjuk szerint a nő felelőtlenül viselkedett, amikor igent mondott a kezét teljesen váratlanul egy menetrend szerinti járaton megkérő barátjának.

A jelenetről készült videó az elmúlt hetekben az egész internetet bejárta, és ami azt illeti, végignézve elég nehéz bármi kifogásolnivalót találni a történtekben: a válasz igen volt, a pár összeölelkezett, csókot váltott, az utasok tapsoltak, aztán a nő még elmondta nekik, hogy a lánykérés teljes meglepetésként érte, végül pedig megköszönte mindenkinek, hogy tanúi voltak a pillanatnak. Nem is tartott tovább az egész néhány másodpercnél.

A nő munkáltatója viszont nem így gondolja: felmondólevelükben azt írják, hogy az elbocsátott munkatárs „semmibe vette az utasbiztonságot”, és „romantikus természetű magánügyével felizgatta az utasokat”. Hogy az elvárt magatartás mi lett volna ebben a váratlan helyzetben, arról nincs információ – talán utasi minőségében rendre kellett volna inteni a férfit, a válaszadással pedig megvárni a landolást, de ez persze csak spekuláció. A kínai közvélemény egyébként megosztott az ügyben: az emberek egy része embertelennek tartja a kirúgást, mások szerint viszont valóban helytelen magánügyekkel foglalkozni munkaidőben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top