nlc.hu
Életmód
Szerencsésen kimentették a riadt kutyust a Florence hurrikán árvízéből

Szerencsésen kimentették a riadt kutyust a Florence hurrikán árvízéből

A legnagyobb amerikai állatvédő szervezet munkatársai bukkantak a magára hagyott négylábúra, miközben az elárasztott utcákon kutattak magukra maradt állatok után.

A láthatóan riadt kutyát az észak-karolinai Lumberton egyik házának tornácán pillantották meg a PETA állatvédő szervezet munkatársai. A várost a közeli Lumber folyó öntötte el, miután a Florence hurrikán hatására a vízszint annyira megemelkedett, hogy a víz átbukott a gátakon, több mint ezer házat elárasztva.

A PETA önkéntesei már több kutyát és macskát is megmentettek a környéken, de sajnos a Florence hurrikán rengeteg áldozatot követelt a házi- és haszonállatok között.

Így találtak rá a riadt kutyára az állatmentők (Fotó: PETA)

Az észak-karolinai Mezőgazdasági Hivatal becslései szerint körülbelül 3,4 millió tyúk és 5500 disznó pusztulhatott el a környék farmjain, miután a folyó elárasztotta a környéket. A Sanderson Farms nevű cég beszámolója szerint csak ők több mint másfél millió tyúkot vesztettek el azt követően, hogy a környéken több mint 60 farmot elöntött az ár.

Állami tisztségviselők szerint Észak-Karolinában annyira rossz a helyzet a hurrikán pusztítása után, hogy egyelőre még a károk pontos mértékét sem tudták megállapítani.

A kutya így köszönte meg, hogy kimentették a szorult helyzetből (Fotó: PETA)

„A vízszint továbbra is emelkedik, több helyen tapasztalhatóak áradások, és emberéletek vannak még mindig veszélyben” – fogalmazott Trey Glenn, az amerikai környezetvédelmi ügynökség, az EPA egyik régiós vezetője egy sajtóközleményben.

A szakértők szerint a Florence minden eddiginél súlyosabb pusztítást végzett az USA keleti partján, az okozott kár több százmilliárd dollárra rúghat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top