Életmód

Ezért jó neked, ha szereted az ellenségeidet

Egy ellenség örül, ha válságban vagy, ha fáj az élet, és ha azt látja, hogy rossz neked. Olykor nem is kell hozzá ok, hogy utáljon, csak úgy, hobbiból nem tetszik neki az arcod.

Mindegy, hogyan vált valaki az ellenségeddé, a történetben a te hozzáállásod a fontos. Ha hagyod, akkor tönkretehetik az ellenségeid az életedet, de ha a következő szempontokat átgondolod, rájössz, miért kell szeretni őket a saját érdekedben.

1. Megtanítanak kezelni az indulataidat

Az ellenségeidet használhatod arra, hogy tanulj magadról. Az igazságtalanságaikkal természetes módon indulatokat gerjesztenek benned, amiket ezen keresztül megtanulhatsz jól kezelni. Milyen jól jön majd, például gyereknevelés közben, hogy már megedződtél a harag területén az ellenségeid miatt.

2. Szövetséges válhat belőlük

Ha eldöntöd, hogy márpedig szeretni fogod az ellenségeidet, akkor kénytelen leszel kapcsolatot tartani velük és valamiféle közös pontot keresni, amin keresztül kapcsolódni tudtok. A végén még az is lehet, hogy kiderül, hogy félreismertétek egymást, és szövetség alakul ki köztetek.

ellenség szeretet tanácsok

Örülni tudsz egy régi barátnak, akit addig természetesnek vettél. (Képünk illusztráció – Forrás: Profimedia)

3. Erősödik a pozitív éned

Amikor körülvesznek a negatív érzelmek, és úgy érzed, sok rosszakaród van, akkor a legkisebb pozitív történés is hatalmassá nőhet a szemedben. Kapaszkodsz az apró örömökbe, ami a javadra válik hosszútávon. Örülni tudsz egy régi barátnak, akit addig természetesnek vettél, örülsz annak, hogy süt a nap, vagy hogy a gyerekeid feltétel nélkül szeretnek. Ez komoly ajándék, amit az ellenségeidtől kaphatsz.

4. Őszinteségre nevel

Mert lehet, hogy nem is az ellenséged, és nem is akar rosszat neked, csak egymásra halmozzátok a félreértéseket, és csupán kommunikációs probléma van köztetek. Megtanulod, hogy az egyenes út a legjobb, odamész, és rákérdezel, amivel máris elvetted az élét a problémának. Az őszinteség pedig az élet minden területén jó szolgálatot tehet neked, úgyhogy érdemes gyakorolni az ellenségeiden.

5. Nincs szükséged gyűlöletre az életedben

Mások érzelmeit nem tudod irányítani, de a saját érzelmeidre oda tudsz figyelni. Amikor észreveszed, hogy van egy rosszakaród, akkor elszabadulhat benned a gyűlölet, ami olyan reakciókat vált ki belőled, amiket esetleg később megbánnál. Ha valaki utál, akkor gondolkodj el rajta, hogy akarod-e a hátadon cipelni az ő utálatát, vagy inkább azt választod, hogy szereted az ellenségeidet, és megszabadulsz az érzelmi tehertől, amit rád akarnak pakolni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top