nlc.hu
Életmód
Ingyenes hajvágással segíti a rászorulókat a 8 éves kislány

Ingyenes hajvágással segíti a rászorulókat a 8 éves kislány

Neijae még csak 8 éves, de már profi fodrász. Ráadásul frissen szerzett tudásával önkéntesként támogat másokat ingyenes hajvágásokkal.

Neijae Graham-Henries még csak 8 éves, de már nevet szerzett magának a fodrászok között. A kislány egy philadelphiai fodrász, P. Michael Boone pártfogoltja, és hihetetlen fejlődésen ment át, miután elvégezte a junior fodrászakadémiát.

Oktatója már 25 éve fodrászként dolgozik, és jótékony céllal indította útjára a 6 hetes programot.

Meg akartam tanítani a fiataloknak, hogy legyenek önállóak, és ha elmennek főiskolára, le tudják vágni maguknak a hajukat

– mondta P. Michael Boone.

A kislány és tanára (Fotó: Facebook/P. Michael Boone)

A diákok a férfi hajvágás alapjait tanulták meg. Az akkor 7 éves Neijae nemcsak a legfiatalabb tanuló volt a csoportban, de ő volt az egyetlen lány is. Kitartása és tanulási vágya azonban őt igazolta, egyetlen óráról sem hiányozott, és sikeresen befejezte a programot.

A kislány nemrégiben be is vetette új tudását önkéntesként. Mentora egy jótékony iskolai eseményt szervezett, amelyen 300-400 diáknak ingyen levágták a haját, és ebben Neijae segített neki.

Az oktatója azt mondja, arra tanítja a diákjait, hogy segítsék a közösségüket, és végezzenek önkéntes munkát: vágják le a kortársaik vagy az idősek haját. A sikeren felbuzdulva hamarosan egy újabb önkéntes eseményt hirdetnek, novemberben hajléktalanok haját fogják levágni.

(Yahoo Lifestyle)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top