Életmód
Szponzorált tartalom

Ha valami elromlik, és hirtelen pótolni kell, akkor a gatyád is rámegy

A legtöbb embernek gondot okoz, ha hirtelen meghibásodik a kazán, vagy az autót kell azonnal megcsináltatni. Ezek sokszor több százezer forintos beruházások is lehetnek, és nagyon nehéz előteremteni erre a pénzt, pedig muszáj…

Ami elromolhat, az el is romlik, régi igazság. Igen ám, de miből fizessük ki a szerelését, vagy miből cseréljük ki? Aki nem tesz rendszeresen félre, bizony bajba kerülhet egy-egy ilyen váratlan kiadás miatt. Katiéknál éppen ez történt.

Árulom a lakásomat, pedig szeretek, szeretünk ott élni a lányommal, de mostanra rájöttem, hogy képtelen vagyok megcsináltatni például a kazánt. Pedig idén télen már nem tudunk azzal a kazánnal fűteni, és egy kondenzációs kazán beszerelése, megvásárlása legalább egymillió forint. Sajnos, a házunk alapjával valami baj van, évek óta penészednek a falak az alagsorban, hárommillió lenne véglegesen helyrehozni, erre már csak a vállamat vonogatom, nem használjuk az alagsort. Van egy klassz kertes lakásunk, jó helyen, apukám vette nekem. Most úgy döntöttünk, hogy eladjuk, és a vételár elég lesz ahhoz, hogy vegyek belőle két lakást, így az egyiket ki tudom adni…

A váratlan kiadások sok családban komoly anyagi nehézséget okoznak. Fotó: Thinkstock

Nemcsak egy egyedülálló szülőnek nehéz, kétkeresős családban is gondot okoz, ha egy nagyobb összeget egyszerre, váratlanul kell kifizetni. Anikóéknél a kocsik romlottak el, és majdnem egymillió forint volt a két autó javítása.

A férjem autója egy százéves csotrogány, eddig semmi baja nem volt, de most nyáron a gatyánk ráment a javíttatására. Nem tudunk autó nélkül létezni, mert a város legszélén lakunk, és a férjem színházban dolgozik, vagyis sokszor éjfél körül kell hazajönnie, amikor nincs már tömegközlekedés. Ha nincs autó, akkor nem jut haza. Hogy egy kicsit még vacakabbul álljon a helyzet, a családi autó is elromlott, amivel én járok, fuvarozom a gyerekeket, különben nem érnek oda a suliból az edzésre. Arra is ráment több százezer forint. Összeszámoltam, ezen a nyáron közel egymillió forintot költöttünk két olyan idős autóra, amelyekkel várhatóan egyre több baj lesz, viszont, ha eladjuk, akkor az árából nem tudunk semmit sem venni, szóval kész csapda!

Mit mond a szakértő?

„Előfordulhat, hogy egy váratlan műszaki meghibásodás vagy baleset miatt átmenetileg anyagi nehézségekkel találjuk szemben magunkat. Ilyenkor is, mint minden pénzügyi döntés során, a legfontosabb az, hogy átgondoltan, a következő lépéseinket alaposan megtervezve haladjunk előre” – mondja dr. Rajmonné Veres Ibolya, az OTP Bank Fogyasztási Hitelek Főosztályának igazgatója. „Egy megfelelő konstrukciójú, személyre szabott személyi kölcsönnel* fedezhetjük a hirtelen jött kiadásainkat, amely szabadon felhasználható, és akár az otthonunkból is igényelhető online. Az OTP Bankhoz érkező jövedelem jóváírás esetén ráadásul mindössze a személyazonosság igazolása szükséges a hiteligényléshez. Arra azonban mindenképp érdemes ügyelni, hogy pontosan mérjük fel anyagi körülményeinket, lehetőségeinket, és ezekhez mérten, szakértő segítségével válasszuk ki a helyzetünkhöz leginkább illő pénzügyi megoldást. Az OTP Bank ügyintézői minden ügyfelünknek készségesen segítenek abban, hogy optimális konstrukciót válasszanak, és minél hamarabb áthidalják a váratlan nehézségeket.”

 *THM (Teljes Hiteldíj Mutató): 8,3%-19,9% Az akció 2018. október 1-től visszavonásig, legkésőbb 2018. november 4-ig érvényes.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top