Életmód

Visszavitte az utas elhagyott mobiltelefonját a becsületes taxis

A pakisztáni taxisofőr segített az indiai utasnak, Dubajban.

Az indiai Nishith H. Ambalia néhány nappal ezelőtt Dubajban járt. Taxival ment a szállodájából egy találkozóra, ám pár perccel azután, hogy kiszállt, észrevette, hogy az egyik mobiltelefonját az autóban felejtette.

A másik készüléke szerencsére nála volt, így arról hívta az elhagyott mobilját. A taxis, Nawaz azonnal felvette, és azt mondta, éppen őt keresi, hogy visszaadhassa neki a telefont.

Ezek után megbeszéltek egy helyet, ahol a taxisofőr vissza is szolgáltatta Ambaliának a készüléket. A férfi szerette volna pénzzel jutalmazni a becsületességét, de Nawaz nem fogadta el. Abba azonban belement, hogy készítsenek egy közös szelfit.

Nishith H. Ambalia és Nawaz, a taxisofőr (Forrás: Facebook/Nishith H. Ambalia)

„Meglepődtem. Ez sosem történt volna meg velem a hazámban, Indiában vagy bármely más országban a világon. És a legjobb, hogy a sofőr pakisztáni. Még mindig úgy tűnik, súrlódás van India és Pakisztán között, de az emberek elfelejtik ezeket a határokat. Az a sofőr Pesavarból segített nekem, függetlenül attól, hogy ki vagyok” – mondta Ambalia.

via

(Nyitókép: Pexels)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top