Életmód

Vedd fel a harcot a felfázással, készíts gyógyteákat!

A felfázás és a vele járó tünetek roppant kellemetlenek tudnak lenni! Hogy minél előbb túllendülj rajta, mutatunk 3 gyógyteát!

A felfázás az őszi-téli időszak velejárója, leginkább a nőket érinti. Mivel a nők húgycsöve a férfiakéhoz képest rövidebb, a kellemetlen, csípő érzéssel járó betegséget okozó baktériumok könnyebben jutnak fel rajta a húgyhólyagig – és okoznak gyulladást. Van egy jó hírünk: otthon is könnyedén elkészíthető gyógyteákat mutatunk, ezek felveszik a harcot a makacs megfázás ellen!

Közönséges nyír

A közönséges nyírnek elsősorban a levelét használják gyógyászati célokra. Egy-két teáskanálnyi szárított levélből főzz teát – vesetisztító, vízhajtó hatásának köszönhetően csillapítja a felfázás tüneteit.

Cickafark

Egy teáskanál szárított cickafarkat forrázz le két deci forró vízzel, és hagyd ázni tíz percig. Napi három-négy csészével is elfogyaszthatsz belőle, panaszaid pár nap alatt enyhülnek.

Csalán

A gyógyászatban alkalmazott csalánlevél többek között telítetlen zsírsavakat, káliumot, kalciumot tartalmaz. Ezeknek köszönhetően a csalánlevélnek vízhajtó és erős gyulladásgátló hatása van, hatékony fegyver a felfázás ellen! Elkészítése: egy csapott evőkanál (3 g) teafüvet 2,5 dl vízzel forrázz le, 15 perc után szűrd le. 

gyogytea

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top