Életmód

Őszinte fotókon mutatja meg a hármas ikrek anyukája, hogyan változott a teste a szülés után

Maria, aki néhány hónapja döbbenetes méretű terhes hasával lett világhírű, őszintén megmutatta, hogyan alakul vissza a teste a szülés után.

„A legfurcsább az egész terhességben az volt, hogy a hasam meglehetősen rövid idő alatt nőtt hatalmasat. Valahányszor belenéztem a tükörbe, mindig megdöbbentem, és csodálkoztam, hogy az izmaim hogy tudják ezt a pocakot a helyén tartani. Hogy hogyan nem esik csak úgy le” – nyilatkozta a Scary Mommynak a Dániában élő norvég kismama, Maria, aki augusztusban éppen gigantikusra nőtt terhes hasa miatt lett világhírű.

terheshas ikrek hármas ikrek

Kép forrása: Instagram

Maria a pocakjáról készült képeket azon az Instagram-oldalon osztotta meg követőivel és rajongóival, amit akkor hozott létre, mikor kiderült, hármas ikreket vár. Miután az ikrek szeptember elején a világra jöttek, az anyuka tovább posztolt a közösségi oldalra: csakhogy a fő téma már nem a pocakjának a növekedése, hanem épp ellenkezőleg, a teste visszaalakulása volt.

Az immár négygyerekes anyuka az első fotót alig négy nappal a szülés után posztolta. „Döbbenetes, min kell a nőknek keresztülmenniük még a szülést követően is” – írta akkor Maria, majd hozzátette, az első két napban gyakorlatilag fel se bírt kelni az ágyból. „A nővérek persze kényszerítettek, hogy legalább néhány lépést tegyek, szerintük ugyanis enélkül még erősebbek lesznek a császár miatti fájdalmaim. Arról pedig, hogy a beleim harmadik napja tekeregnek a hasamban, mint holmi kígyók, inkább nem akarok beszélni.

Néhány nappal később, egy héttel az ikrek születése után, Maria újabb képet tett közzé. „Bár épp egy hete szültem, a hasam még mindig elég nagynak mondható, furcsán lóg, és nehéz is. Az orvosok szerint mindez teljesen normális: a kitágult méh még nem húzódott össze, és amúgy is több időre van szüksége, mint más kismamáknál” – írta az anyuka, aki legutóbb október elején posztolt a hasáról.

 

Egy hónappal a szülés után még mindig megvan a pocakom egy része. Ami azt illeti, nehéz szívvel osztom meg ezt a képet, és egy kicsit csalódott is vagyok a hasam miatt. Alig várom, hogy megjöjjenek azok a haskötők, amiket az Egyesült Államokból rendeltem. Kíváncsi vagyok, tudnak-e rajtam segíteni” – írta Maria, aki a testén kívül rendszeresen posztol az ikrekről is. A picik szerencsére mind makkegészségesek és napról napra egyre erősebbek.

Az ikrekről való gondoskodás gyakorlatilag kitölti az egész napomat. Amikor nem szoptatom, ringatom, altatom vagy épp pelenkázom valamelyiküket, akkor igyekszem olyan – látszólag triviális – dolgokat elintézni, mint a zuhanyzás és az evés. Szerencsés vagyok, mert a férjem jövő januárig itthon maradt velünk, és segít a babák körül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top