Életmód

Ellopta a barátnője számlájáról a véletlenül átutalt milliókat, most börtönbe kerül a kétgyerekes apa

A nő munkaadója utalta át tévedésből a fizetés tízszeresét.

Tizennégy hónap börtönre és 240 nap közmunkára ítéltek egy Bailey Walton nevű brit férfit, amiért ellopott 10 ezer fontot (nagyjából 3,5 millió forintot), amit tévedésből utaltak el a barátnője számlájára. A nő, Lauren Wood munkaadója egészen konkrétan véletlenül eggyel több nullát írt, amikor átutalta a havi fizetést.

Dad-of-two spends £10k windfall after being sent money by MISTAKE in bank error

BAILEY Walton discovered the extra cash in the bank account he held on behalf of his girlfriend and spent it on repaying his gambling debts thinking "it was Christmas" before the error was noticed. The 22-year-old was sentenced to 14 months jail.

A 22 éves, kétgyerekes, biztonsági őrként dolgozó férfi komoly játékadósságot halmozott fel, ezt rendezte titokban a hirtelen jött pénzből. Waltonnak hozzáférése volt barátnője számlájához, így azt az ő tudta nélkül vehette el. A nő egészen addig nem tudott a tévedésről, amíg a munkahelyén észre nem vették a hibát.

A férfit lopásért ítélte el a bíróság. Eredetileg a barátnőjét is meggyanúsították, de végül ejtették ellene a lopás vádját.

A védőügyvéd azzal próbált hatni a bíróságra, hogy a férfi egy hatéves és egy csecsemőkorú, műtétre szoruló gyermek édesapja, és már a harmadik gyerek is úton van. A bíróság azonban így is börtönre ítélte a férfit.

Thinkstock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top