Életmód

Életét kockáztatta a halálos beteg apa, hogy táncolhasson lányával az esküvőjén – videó

Egy esküvőn az egyik legmeghatóbb pillanat, amikor a menyasszony az édesapjával táncol. Különösen igaz volt ez a 24 éves Vanessa Wickham esküvőjén, akinek édesapja halálos beteg.

Vanessa a kaliforniai San Diegóban él, édesapja, a 65 éves Lew Johnston pedig végstádiumú, krónikus obstruktív tüdőbetegségtől (COPD) szenved. Nagyot kockáztatott azzal, hogy részt vett lánya esküvőjén, amelyet a kaliforniai Arrowhead-tónál tartottak, amely 1200 méterrel fekszik a tengerszint felett.

Lew orvosai attól tartottak, hogy tüdeje ezen a magasságon bármikor összeomolhat, ami végzetes lenne számára. Hogy ez ne következzen be, a férfi, amennyire csak tudta, különböző gyakorlatokkal felerősítette a szervezetét, és „élete csúcspontjának” nevezte azt, amikor táncba vihette lányát az esküvőjén.

Emotional moment terminally-ill dad dances with daughter on wedding day

This is absolutely heartbreaking moment a bride got to dance with her terminally-ill dad on her wedding day - after fearing he would be too sick to attend. Vanessa Wickham, 24, from San Diego, California, was concerned dad Lew Johnston, 65, would be unable to make her special day as he is in the final stages of chronic obstructive pulmonary disease (COPD).

Vanessa is hasonlóképpen vélekedett: „Csodálatos volt, hogy édesapám ott lehetett, különleges pillanat volt, amikor táncolhattam vele. Ő az COPD végső szakaszában van, ma már a nap 24 órájában oxigént kell kapnia.”

Igen megható pillanat, amikor Lew és Vanessa Elton John dalára, a Can You Feel The Love Tonight-ra táncol.

A fiatal nő és férje, a 25 éves Mike Wickham sokáig attól féltek, hogy Lew betegsége miatt nem lehet majd ott az esküvőjükön a tengerszint feletti magasság miatt, a lagzi előtti heteket emiatt is végigaggódták.

Akkor nyugodtak csak meg egy kicsit, amikor a férfi orvosai rábólintottak arra, hogy Lew ott legyen az esküvőn.

„Őszintén szólva életem legkülönlegesebb napja volt. A betegségem annyira elhatalmasodott, hogy most nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy kijutottam a házból. Vanessát az oltár elé kísérni, az volt életem csúcspontja” – vallotta be Lew. „Amíg sétáltunk, úgy éreztem, mintha repülnék a levegőben. Azt sem vettem észre, hogy az oxigéncsövek ott kanyarognak a testemen.”

Vanessa az édesapjával táncolta el az első táncot a meghívott 100 vendég előtt, az esküvőt július 14-én tartották. „Amikor táncoltunk, akkor úgy éreztem, mintha csak mi ketten lennénk ott” – mondta Lew, aki reméli, hogy még életben lesz lánya következő sorsdöntő pillanatánál is.

„Tudom, hogy kapzsinak tűnök, de szeretnék még találkozni az unokámmal” – mondta. „Jó életem volt, de ma már annak is örülök, ha reggel felébredek.”

Mirror

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top