Életmód

Nem tudta elolvasni a Playboyt egy vak férfi, ezért beperelte a magazint

Perre készül a Playboy magazin ellen egy vak férfi az Egyesült Államokban, mert a látássérültek nem olvashatják a lapot.

A TMZ hozta le azt a hírt, miszerint egy vak férfi kártérítést követel a Playboy magazintól, mert szerinte a lap megsértette a fogyatékkal élők védelméről szóló törvényt.

Donald Nixon azért indított pert a Playboy ellen, mert amikor a lap online verzióját és a webshopját szerette volna böngészni, a képernyőolvasó eszköze nem tudta értelmezni a weblapon található információkat, így hátrányba került azokkal szemben, akik jól látnak, és nem szorulnak ilyen eszköz használatára. 

A képernyőolvasó készülék vagy felolvassa, vagy pedig Braille-kijelzőjén teszi a vakok számára is olvashatóvá a honlapokon lévő információkat.

Nixon kártérítést remél a Playboytól, hogy mennyit, arra TMZ nem tért ki, a nyuszis magazin pedig eddig nem kommentálta a hírt.

Kép: Foc Kan/WireImage/GettyImages

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top