2 őrülten finom, ricottás karácsonyi falatka

nlc | 2018. December 10.
Egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró falatokat hoztunk.

Ha az ünnepi sürgés-forgásban valami gyors, de finom falatkákkal is szeretnél kedveskedni a barátoknak, családtagoknak, akkor a ricottával elkészített fogásokkal nem nyúlhatsz mellé!

Ricottával töltött gomba

Hozzávalók (4 adag):

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Tegyük a ricottát egy tálba a reszelt citromhéjjal, a csilivel, a sóval és a borssal együtt. Fakanállal nyomkodjuk szét, és dolgozzuk össze, azután keverjük hozzá a felaprított oregánót és a parmezánt is. Óvatosan távolítsuk el a gombák tönkjét, aztán forgassuk meg a gombafejeket egy kis olajban, sóban, borsban. Üreges felével fölfelé fektessük sütőlapra vagy tepsibe, hogy kis adagokat pakolhassunk bele a ricottakeverékből. Óvatosan kanalazzuk bele a tölteléket, szórjunk rá egy kis parmezánt, és addig süssük az előmelegített sütőben, amíg aranyszínű nem lesz (kb. 15 percig). Nagy tálon tálaljuk, megszórva dresszinges rukkolával vagy más salátafélével.

Diós ricottagömbök

Hozzávalók 4 személyre:

Elkészítés:

A diót késsel aprítsuk durvára. A ricottát keverjük el sóval, borssal, az aprított fokhagymával. Enyhén beolajozott kézzel formázzunk gömböket a masszából, majd forgassuk meg a durvára darált dióban. Fogyasszunk mellé teljes kiőrlésű kenyeret vagy péksüteményt.

Exit mobile version