Életmód

A kutyamatuzsálemeket örökbe fogadó ápolónőtől a kórház előtt a gazdira várakozó kutyáig – ezek voltak 2018 legszebb kutyás történetei

Az év vége közeledtével összeválogattuk nektek azokat a kutyás történeketeket, amelyek bebizonyítják, négylábú kedvenceinknél önfeláldozóbb, hűségesebb és hálásabb barát nincs. Vigyázat, megható gyűjtés következik!
silver és morzsi örökbefogadás menhely idős kutya

Az elmúlt év egyik talán legkedvesebb története két 14 éves kutyamatuzsálem, Silver és Morzsi, valamint Törőcsik Márta nyugdíjas ápolónő egymásra találásáról szólt. Bár sokan már esélyt sem láttak arra, hogy a két idős kutyának – akik az elmúlt hat évben kétszer kerültek az Illatos útra – gazdit tud találni a Vigyél Haza Alapítvány, az állatvédő szervezet nem adta fel a reményt. A csoda végül idén májusban történt meg: Márta ekkor jelentkezett az alapítványnál, hogy szeretné örökbe fogadni a két jobb sorsra érdemes öregurat. Ha lemaradtál a sztoriról, Silver és Morzsi örökbefogadásáról itt olvashatsz bővebben.

Sokan szerettétek a 15 éves Xiongxiong történetét is, aki az elmúlt években hűségének köszönhetően lett igazi turistalátványosság kínai otthonában. Az idős kutya gazdájával minden reggel, pontban hétkor érkezett a helyi vasútállomásra, hogy aztán a következő 12 órában mást se csináljon, csak végtelen türelemmel várja a gazdi hazatértét. A kutyusról készült videót ide kattintva nézheted meg még egyszer.

Órái voltak már csak hátra az életből Gregorynak, annak a beagle keveréknek, aki idén májusban lopta be magát a netezők szívébe. A kutya azután került az elaltatható állatok listájára, miután az orvosok megállapították, hogy előrehaladott szívférgességben szenved. Shenley Hutsont azonban se a betegség, se pedig a több száz kilométer nem akadályozhatta meg abban, hogy örökbe fogadja a hányatott sorsú kutyát. Nézd meg ide kattintva, hogyan hálálta meg Gregory már az autóban azt, hogy örökbe fogadták.

 

Spanyolországban egy hét alatt médiasztár lett Mayából, a spanyol kutyából, aki a kórház ajtajában várta végig gazdája hatnapos gyógykezelését. Mint kiderült, Maya 12 éves gazdája, Sandra Iniesta nem sokkal a kutya megjelenése előtt került kórházba vakbélgyanúval. Amikor a lányt bevitték a kórházba, a kétéves Maya leült a kórház ajtaja elé, és nem volt hajlandó elmozdulni onnan senki kedvéért sem, még Sandra apukája sem tudta elcsalogatni. Akkor is az ajtó előtt várakozott, mikor Sandrát végre kiengedték a kórházból. Nézd meg ide kattintva a nagy találkozás után készült fotót.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top