Életmód

Nem léptették elő, mert nem a nemi sztereotípiáknak megfelelően öltözködött

A 35 éves nő most panaszt tett diszkrimináció miatt.

Egy amerikai nő azt állítja, azért nem léptették elő a munkahelyén, mert nem a hagyományos nemi sztereotípiáknak megfelelően öltözködött – írja a Yahoo.

A 35 éves Meagan Hunter 2 éve dolgozott felszolgálóként az arizonai Phoenixben lévő Chili’s Grill & Bar étteremben, amikor kérvényezte az előléptetését. Munkaadói behívták egy interjúra, a beszélgetés után azonban az üzletvezető közölte vele, hogy nem megfelelően öltözködött az alkalomhoz, ezért nem fogják előléptetni. Hunter inget és nadrágot viselt.

Former Chili's server says she wasn't promoted because she didn't dress in a 'gender appropriate' way

For two years, Meagan Hunter, 35, waited tables at Chili's in Phoenix, Ariz., until she applied for a promotion in May 2018. "I worked hard, I loved the company, and my co-workers were my family," Hunter tells Yahoo Lifestyle. "I saw myself with a long-term career at Chili's."

Hunter állítása szerint néhány héttel később a főnöke elárulta neki, hogy felajánlották volna neki a pozíciót, de az interjú során viselt ruhája alapján aggódtak, hogy ha megkapja az állást, nem a nemi sztereotípiáknak megfelelően fog öltözködni.

A nő ekkor elmondása szerint megkérdezte, ez azt jelenti-e, hogy ki kell lógatnia a melleit, ha előre szeretne lépni a munkahelyén. A főnöke azt mondta, egyáltalán nem erről van szó, csupán túlságosan fiúsan öltözködik. Hunter másnap felmondott, és az American Civil Liberties Union of Arizona segítségével panaszt tett munkaadói ellen diszkrimináció miatt.

Hunternek egyik volt kollégája elmondta, hogy azért nem akarták felvenni a jobb pozícióra, mert nem akarták, hogy egy „meleg lány” álljon a pult mögött, mert az szerintük „nem megfelelő” embereket vonzana.

Az étterem közleményben tagadta Hunter történetét.

Címképünk illusztráció (forrás: Pexels)

 

(Yahoo)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top