Életmód

Iglut épített mozgássérült lányának az ohiói apuka

Hiába a semmiből jött netes hírnév, az apuka egyáltalán nem tartja magát különlegesnek. Merthogy csak annyit akart, hogy lánya se maradjon ki a téli mókázásból.
kerekesszék akadálymentesítés iglu apuka

Ki kell ábrándítanom mindenkit, egyáltalán nem vagyok olyan különleges, amilyennek a netezők gondolnak” – idézi a BBC brit hírcsatorna az ohiói apukát, aki azzal lett az egész világon ismert, hogy iglut épített kerekesszékes kislányának. „A neten láttam az ötletet, és azt gondoltam, miért ne építhetnék egy ilyen iglut a saját kertünkben” – tette hozzá Gregg Eichhorn.

A nem mindennapi iglu híre azután járta be az internetet, miután a család egyik barátja megosztotta az építményről készült képeket a Reddit oldalán. „Ezt az akadálymentes iglut a haverom, Gregg építette a kislányának, aki kerekesszékkel közlekedik” – írta a megosztott fotókhoz Daniel Thoms. Álmában se gondolta volna, hogy a képek néhány órával később több mint 70 ezer lájkot kapnak majd.

Gregg a BBC kérdésére elmondta, bár sokan példaképnek tartják, és netes hősként ünneplik, egyáltalán nem érzi magát különlegesnek. „Csak azt szerettem volna, ha a lányom, Zahara sem marad ki a téli mókázásból, csak mert kerekesszékben ül” – magyarázta. Az apa interjújából kiderült, hogy az iglu 4 óra alatt, a gyerekek közreműködésével készült.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top