Életmód

84 milliárdot nyert a lottón, boldogan, kacagva mondott fel a sofőr

Valószínűleg pont így reagálnánk, ha megnyernénk a lottófőnyereményt.

New Yorkban dolgozott kamionsofőrként az a férfi, Dave Johnson, aki év elején megnyerte a Powerball lottó főnyereményét. A jamaicai születésű férfi még kicsit beteg volt, mikor megvette a szelvényt, ezért nem is nézte meg a sorsolást. Pár nappal később egy kollégája szólt neki, hogy azon a benzinkúton vették a győztes szelvényt, ahova Johnson is járni szokott.

Forrás: NBC New York

Mikor ellenőrizte a nyertes számokat, el sem akarta hinni, hogy azok a sajátjai. Ráadásul ő volt az egyetlen nyertes, ami azt jelenti, hogy nem is kellett osztozkodnia a 298 millió dolláros, vagyis mintegy 84 milliárd forintos nyereményen. Az állam azért jócskán levesz ebből az összegből, így Johnson végül csak 114 millió dollárt tarthat meg, de alighanem kibírja. 

A férfi az NBC-nek elmondta, hogy kacagva ugrált, mikor megtudta, hogy ő nyert, majd a zenét hangosan üvöltetve hazahajtott, ahol bejelentette a családjának: azonnal otthagyja az állását. A pénzből elsőként egy vörös Porschét fog vásárolni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top