Életmód

6 év után elege lett a vegánságból a vegán cég vezetőjének

A 30 éves YouTube-sztár, Tim Shieff nyilvánosan felvállalta veganizmusa megszegését, miután megkívánta a tojást.

A brit Tim Shieff korábban azzal szerzett hírnevet magának, hogy olyan videókat töltött fel, amelyekben merész ugrásokat vállalt és magas épületek tetején állt kézen. Ezenfelül kétszer is megnyerte a Ninja Warriort, és más ügyességi vetélkedőműsorban is kiemelkedően teljesített.

Tim Shieff. Fotó: Youtube

A vakmerő fickó ezzel mintegy 180 ezer követőt  szerzett magának a YouTube-on. Ezt a fórumot használta arra, hogy népszerűsítse a  böjtölést és a diétákat, de elsősorban kultúrát teremtsen a veganizmusnak, amikor 6 évvel ezelőtt ő maga is vegánná vált.

Hatalmas népszerűségét egy pillanat alatt rombolta le, amikor tavaly novemberben közzétett egy videót arról, hogy felhagy a növényalapú étrenddel.

Az aktív vegán követői teljesen kiakadtak, Shieff pedig távozott az általa alapított és vezetett vegán alapanyagokat felhasználó ruházati cég (ETHCS) éléről. 

 Shieff egy 35 napig tartó vízböjtöt követően döntött úgy, hogy abbahagyja a vegán étrendet, azért, hogy helyreállítsa az egészségét. 

Ahogy láttam a csirkéket egy közeli farmon teljesen szabadon szaladgálni, arra ösztönzött, hogy tojást egyek

– nyilatkozta Shieff. Az általa vásárolt két tojást nyersen ette meg.  „Pár nappal később vadlazacot vettem, és azt is kipróbáltam” – vallotta be kendőzetlenül.

Shieff kollégái is érzékenyen reagáltak a vallomásra, elmondták, hogy úgy érezték, beismerésével Shieff megbántotta és cserbenhagyta őket, hiszen a cég létrehozásának alapja pont a vegán életmód iránti megkérdőjelezhetetlen szenvedély volt. „Hallgattam a testem jelzéseire, és a jelek más irányba tereltek, a hitem megváltozott” – nyilatkozta Shieff.

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top