3 lépés, hogy megszabadulj a fejfájástól gyógyszer nélkül

Kun Gabi | 2019. Március 07.
Egy jógatanár elárulja, hogyan szokta legyőzni a fejfájást fájdalomcsillapítók nélkül.

A nagylányom egészen pici kora óta fejfájós, hetente többször panaszkodik rá. Frontok, stressz, kialvatlanság vagy csak egy kis éhség már előhozza azt a nyomást a fejében, ami megkeseríti a napjait. Neki keresgéltem olyan módszereket, amik segíthetnek fejfájáskor, hogy ne rögtön a fájdalomcsillapítók után nyúljon. Így akadtam rá Kristin Mitchell jógatanár tippjeire, melyek természetes módon enyhíthetik a fejfájást.

3 tipp, hogy megszabadulj a fejfájástól gyógyszer nélkül

1. Lélegezz borsmentát!

Mitchell egyik kedvenc illóolaja a borsmentaolaj, mindig tart belőle egy üveggel az asztalán. A mentoltartalma miatt jól működik fejfájás esetén, ellazítja az izmokat, enyhíti a fájdalmat. Abban az esetben is segít, ha úgy érezzük, nem tudunk tisztán gondolkodni. A legjobb, ha keverjük mandulaolajjal, de anélkül is hatásos. Arra kell csak vigyázni, hogy szembe ne kerüljön inhalálás közben.

Így csináld:

Képünk illusztráció – Forrás: Profimedia

2. Masszírozd a halántékodat!

Miután inhaláltál borsmentával, jöhet egy kis koponyanyomkodás. A középső és a mutatóujjadat kicsit borsmentaolajozd be ehhez a művelethez.

Így csináld:

3. Vizualizáld a légzésedet!

Nemcsak fejfájásra, hanem bármilyen éles fájdalomra ajánlja ezt a technikát Mitchell. Azzal, hogy vizualizáljuk a légzésünket, több oxigént engedünk a testünkbe, miközben eltereljük a fókuszt a fájdalomról.

Így csináld:

Ez a pár perces gyakorlatsor nemcsak a fejfájáson segít, hanem stresszoldásra is remek módszer, érdemes kipróbálni.

Exit mobile version